Faglighed i fokus på NutriFair: Årets program er klar
Når dørene slår op i Messe C i Fredericia til årets NutriFair-messe, er der endnu en gang fokus på faglighed, viden og netværk. I år byder messen de besøgende velkommen til faglige oplæg på tre specialiserede messescener, hvor der er fokus på både kvæg, gris, fjerkræ og energi.
Der er mindre end to uger til, at husdyrmessen NutriFair slår dørene op i Fredericia. Igen i år er der særligt fokus på faglighed, vidensdeling og netværk på messen, hvor sceneprogrammet nu er klar. Man kan blandt andet finde inspiration og viden om bæredygtighed, renteudviklingen og de nyeste trends inden for husdyrbrug på Danmarks specialiserede husdyrmesse.
Ida Brøgger Hahn, der er projektleder på NutriFair-messen, fortæller, at årets program er sat med det mål for øje at samle information og skabe debat om udviklingen i husdyrproduktionen, som er central for det danske landbrugserhverv:
”Vi tror på, at husdyrproduktionen fortsat vil være en central del af det danske landbrugserhverv i årene, der kommer, selvom der er en stor omstilling af erhvervet på vej. Derfor har vi sammensat et program, som kan skabe inspiration til fremtidens professionelle husdyrproducenter i Danmark,” siger hun.
En verden efter treparten
Den grønne trepart har skabt nervøsitet for mange husdyrproducenter landet over, for især dyrene har fået skylden for mangt og meget i den seneste tid. På NutriFair-messen bliver der dog kigget fremad, for husdyrproduktion i Danmark er og bliver en central del af vores landbrug og landets økonomi.
På messen kan du blandt andet opleve Svend Brodersen fra Gram Slot fortælle om den omstilling, de er i gang med hos landets største økologiske mælkeproducent, hvor man ser skovlandbrug som en vej frem.
Fodertilsætning til køer har skabt stor debat i den seneste tid i landets medier, siden landets kvægproducenter er blevet påkrævet at tilsætte fedt eller Bovaer til deres foder for at sænke CO2-aftrykket.
På messen kan man høre om en ny type foderfedt, som kan skabe betydelige CO2-reduktioner samtidig med, at der opleves en bedre sundhed hos køerne – både i form af ydeevne og fertilitet.
Hvor er økonomien og landbruget på vej hen?
Flere steder i Europa er den økonomiske situation alvorlig. Det resulterer i faldende renter, som kan vise sig at være en fordel for investeringslystne landmænd. Jens Schjerning, cheføkonom i Agrocura, fortæller på NutriFair om forventningerne til markedet i 2025, hvor der er udsigt til billigere finansiering.
Den grønne trepart betyder både noget for, hvordan det økonomiske landskab udvikler sig, men også for, hvordan det faktiske landskab vil udvikle sig i de kommende mange år. Anders Andersen, der er afdelingschef for udvikling og energi i Spiras, holder et oplæg om, hvad det kan have af betydning for landmændene, at arealerne bliver et aktiv på en helt ny måde i fremtiden.
Ida Brøgger Hahn fortæller også, at det ikke er tilfældigt, at der er fokus på økonomien i landbruget på årets messe. På NutriFair vil man gerne facilitere et rum, hvor man tør tale om udvikling af den danske husdyrproduktion frem for afvikling.
”Blandt vores udstillere fornemmer vi en lyst til at være en del af udviklingen af husdyrproduktionen i Danmark. Mange byder ind med nye og innovative løsninger, som kan være med til at bære erhvervet fremad. Vi glæder os meget til at skabe debat og samtale om et erhverv, som vi tror på kommer til at spille en central rolle i omstillingen af landbruget,” afslutter hun.
NutriFair-messen finder sted d. 15. og 16. januar i Messe C i Fredericia.
Sceneprogram til NutriFair 2025
|
Onsdag |
Torsdag |
Hvordan forbereder man sig bedst på et generationsskifte?
- Onsdag kl. 10 – scene 2 |
Renteudvikling, risikoafdækning, sammenhængskraft
- Torsdag kl. 10.30 – Scene 3 |
Aktuelle emner i mælkeproduktionen
- Onsdag kl. 10.30 – Scene 3 |
Hvordan forretningsudvikler du dine arealer og værdier til fremtiden?
- Torsdag kl. 10.30 – Scene 1 |
Svend Brodersen: Er skovlandbrug vejen frem?
- Onsdag kl. 11 – Scene 2 |
Danske Slagtekalveproducenter/Viking Danmark: Som mælkeproducent er det vigtigt at samarbejde i hele værdikæden
- Torsdag kl. 11.30 – Scene 3
|
Renteudvikling, risikoafdækning, sammenhængskraft
- Onsdag kl. 11.30 – Scene 3 |
Det elektriske landbrug 2030 – hvorledes bliver du ”energisk”?
- Torsdag kl. 11.30 – scene 1
|
Palmefrit foderfedt med lavere CO2-aftryk
- Onsdag kl. 12.15 – Scene 3 |
Palmefrit foderfedt med lavere CO2-aftryk
- Torsdag kl. 12.15 – Scene 3
|
ESG-rapportens fordele og ulemper
- Onsdag kl. 12.30 – Scene 1 |
Aktuelle emner i mælkeproduktionen
- Torsdag kl. 13 – Scene 3
|
Danske Slagtekalveproducenter/Viking Danmark: Som mælkeproducent er det vigtigt at samarbejde i hele værdikæden
- Onsdag kl. 13 – Scene 3 |
Kom med på ”en rejse” rundet til verdens største husdyrbrug
- Torsdag kl. 13 – Scene 2 |
Sådan beregnes klimaaftryk pr. kg æg og kylling i ESGreenTool
- Onsdag kl. 13.30 – Scene 1 |
Biogas, biokul og pyrolyse som forretningsben
- Torsdag kl. 13 – Scene 1
|
Maksi-Grass: 4-i-1-indlæg om frisk græs
- Onsdag kl. 13.45 – Scene 3 |
Er råvarer en udfordring for præcisionsfodring?
- Torsdag kl. 13.45 – Scene 3 |
De Kvindelige Bønder og monopolet
- Onsdag kl. 14.00 - Scene 2 |
Er nul-renter mulige igen?
- Torsdag kl. 14 – Scene 2 |
Europæiske standarder for at beregne foderets klimaaftryk og fremtidig udvikling inden for fjerkræfoder
- Onsdag kl. 14.30 – Scene 1 |
|
Råvaremarkedet bliver igen spændende i 2025, men hvor kan vi forvente priserne bevæger sig hen?
- Onsdag kl. 15.00 - Scene 2 |
|
Rådgivning til Fremtidens Landmand
- Onsdag kl. 15 – Scene 3 |
|
Nordisk premiere: Dokumentarfilmen World Without Cows
- Onsdag kl. 17-19 – Konferencelokale ‘Energien’
|
|